Italië Roadtrips
2022 Venezia e Napoli overnachtingen

2022 Venezia e Napoli overnachtingen

Een overzicht van alle locaties waar wij tijdens onze vakantie in 2022 hebben overnacht

Eimeldingen, Hotel Zum Loewen

Afbeelding 1 van 4

Op de heenreis overnachtten we in Hotel Zum Loewen in het Duitse Eimeldingen. Onze doorreis accommodatie selecteren wij altijd op basis van een aantal criteria: vlakbij de snelweg, veilige parkeerplek en de aanwezigheid van een restaurant. Deze accommodatie voldeed daar perfect aan! Daar komt bij dat de kamers (bedden, badkamer) perfect waren en dat het ontbijt prima in orde was. Het personeel was ook nog eens supervriendelijk, dus dit zou voor ons wel eens een blijvertje kunnen worden!

Venetië, Hilton Garden Inn Venice Mestre

Afbeelding 1 van 4

Het Hilton Garden Inn Venice Mestre biedt precies datgene wat je van een Hilton hotel mag verwachten. Prima kamers met goede bedden en een keurige badkamer. Ontbijt is ruim en erg goed, op verzoek wordt je caffe of cappuccino vers voor je bereid. Voor de liefhebber is er een mooi zwembad met ligbedden. Bij de receptie kan je veel informatie verkrijgen, het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. De ligging van het hotel (met ondergrondse parkeergarage!) is perfect. Precies voor de deur stopt de bus die je naar Venetië brengt (slechts twee haltes). Kaartjes voor het OV (ook geldig voor de Vaporetto) zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Monterado, Castello di Monterado

Afbeelding 1 van 7

In Monterado, Le Marche, vonden we een prachtig onderkomen in Castello di Monterado. Een imponerend kasteel in een piepklein dorpje. Wij sliepen in een wat moderner appartement aan de overkant van het kasteel, waar je ook gemakkelijk voor de deur kan parkeren. Zeer ruim appartement, van alle gemakken voorzien. Het kasteel zelf is zeer authentiek en daardoor prachtig. Er zit een voortreffelijk restaurant waar wij heerlijk hebben gegeten. De binnenplaats is bij mooi weer een romantische plek om een aperitief te nemen, of zelfs je diner te nuttigen. ’s morgens ontbijt je met schitterend uitzicht richting de Adriatische zee. Het personeel is echt zéér gastvrij en vriendelijk! We zijn zijn naam helaas vergeten, maar de meneer die ons in het restaurant bediende verdient op zijn minst een extra schouderklopje!

Pacentro, Rocca Lorenizo

Afbeelding 1 van 4

In Abruzzo logeerden we in het kleine plaatsje Pacentro in de B&B Rocca Lorenizo. Zeer mooi gelegen oud en authentiek pand met een mooi zwembad. Je hebt er een schitterend uitzicht op het verderop gelegen stadje Sulmona. Iedere ochtend wordt het ontbijt gereserveerd in de tuin. Geen Cappuccino machines in Pacentro overigens, je krijgt van de vriendelijke beheerder een Moka op tafel geserveerd met heerlijke, sterke koffie! Het pand is erg mooi, maar houd er wel rekening mee dat er weinig extra’s zijn. De kamers zijn niet groot (bedden prima!), badkamer is niet modern en zeker niet luxueus. Er is verder ook niks te verkrijgen dus je zal zelf even langs een Super Mercato moeten rijden als je op de kamer bijvoorbeeld wat water wilt hebben. Er is een gastenruimte waar een koelkast staat voor gezamenlijk gebruik. Als je op zoek bent naar rust dan is dit een geweldige accommodatie!

Vieste, Cuore di Vieste

Afbeelding 1 van 6

Vieste, bovenaan de Scala dell’Amore en dan linksaf onder de stadspoort door, dan vind je aan je rechterhand de toegangsdeur van de B&B Cuore di Vieste. Een perfecte locatie voor een B&B waar niks verkeerds over te zeggen valt! Een zeer vriendelijke en behulpzame gastheer die ons opving toen we met de auto arriveerden. Hij hielp ons na aankomst met de koffers (ook toen we na een paar dagen weer vertrokken) en reed daarna met ons mee om ons de parkeerplaats te wijzen en om ons al wandelend kort de weg te wijzen in het prachtige Vieste. Het ontbijt in de B&B was voortreffelijk en werd geserveerd op het mooie dakterras met prachtig uitzicht op de oude stad en in de verte de zee. Cuore di Vieste ligt middenin de oude binnenstad, met de gezelligheid van barretjes en vele restaurantjes binnen handbereik. Grote aanrader!!

Alberobello, Trullisia

Afbeelding 1 van 5

Net buiten Alberobello en op korte afstand van Locorotondo vonden we onderdak bij B&B Trullisia. Een mooi gelegen B&B met een heerlijk zwembad voor de warme dagen! We werden ontvangen door een zéér goedlachse en gastvrije dame. Zij was in de ochtenden ook verantwoordelijk voor het typisch Italiaanse ontbijt, veel dolce dus! De auto parkeerde je op het terrein, achter een automatisch hek. De kamer waarin wij sliepen was uitmuntend, prima bed en heerlijke badkamer met een regendouche. De B&B is een prima uitvalsbasis om Puglia verder te ontdekken Houd er wel rekening mee dat er bij de accommodatie zelf niks te koop is dus als je wat versnaperingen of drankjes bij het zwembad wenst te nuttigen, even langs de Supermercato!

Napoli, La Casa di Noa

Afbeelding 1 van 4

De hostess (Simona) was meer dan vriendelijk en behulpzaam! Ze deed ontzettend haar best om haar liefde voor Napoli op ons over te dragen en dat lukte haar best aardig! Locatie van La Casa di Noa was top, vlakbij de Metro. Mooie uitvalsbasis om Napels te ontdekken dus. Parkeergarage om de hoek was van tevoren geregeld. Schoon, ruim, goed sanitair…niks negatiefs te melden!

Capalbio, Valle del Buttero

Afbeelding 4 van 5

In Capalbio, in het zuiden van Toscane, de Maremma, verbleven wij in Hotel Valle del Buttero. Een prima hotel met een mooi zwembad, aan de voet van de heuvel waarop Capalbio is gebouwd (niet gevreesd, is niet al te hoog dus makkelijk te belopen). Het ontbijt is uitgebreid en gul. De kamer was zeer ruim, meer een soort mini appartement, met prima bedden en een uitstekende douche. Het hotel doet op een of andere manier wat ouderwets aan, maar alles is er wel gewoon zeer goed verzorgd. Ook het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam! Parkeerplaats vlak voor de deur!

Panzano, Relais Fattoria Valle

Afbeelding 1 van 5

Panzano, Relais Fattoria Valle

In Panzano in Chianti verbleven we in het mooie hotel Relais Fattoria Valle. Een oud landhuis met een prachtig zwembad en met een prachtig uitzicht op het dorp Panzano. Helaas hebben we geen gebruik kunnen maken van het zwembad omdat het regende tijdens ons verblijf. Het hotel heeft een voortreffelijk restaurant waar we heerlijk hebben gegeten. Ook het ontbijt was prima in orde. Panzano is gemakkelijk lopend te bereiken. Bezoek in Panzano vooral het restaurant van Dario Cecchini, een belevenis op zichzelf!

Como, B&B Convento San Antonio

Afbeelding 1 van 5

In Como verbleven we in de B&B Convento San Antonio. Achter een onooglijke gevel (parkeren kan veilig op de besloten binnenplaats) bevindt zich het prachtige woonhuis van de eigenaren Olga en Giampiero. De gastenkamers op de hoger gelegen verdiepingen zijn leuk ingericht met het slaapgedeelte op een soort van vide. De B&B ligt werkelijk op een steenworpafstand van de Duomo en ook van het treinstation. Je wandelt zo de stad in en daarom is het een geweldige uitvalsbasis om Como te ontdekken. Het ontbijt werd iedere ochtend klaargemaakt door een lieve Thaise dame die ons ook nog wat leuke tips over de omgeving kon geven. Erg leuk verblijf en een mooie afsluiting van weer een bijzondere roadtrip!